Diskuzní fórum
Benyho 3000GT VR4

Citát ze zdroje Martin Beneš dne 4. 2. 2021, 19:25Konečně jsem se dokopal taky k tomu, abych na našem fóru představil svého mazla 😀
V únoru 2020 jsem si dovezl Mitsubishi 3000GT VR4 twin turbo. Nevím proč, toužil jsem vyloženě po motoru s dvěma turby, hrozně mě to lákalo. Měl jsem v merku i Audi S4 B5, ale GT je přeci jen raritnější. U nás jich je jako šafránu a já se rád odlišuji. Vůbec nejvtipnější na celé koupi vozu je fakt, že jsem 3000GT naživo viděl poprvé až když jsme pro něj přijeli. Byla to láska na první pohled 😀
Specifikace:
- Rok výroby 1995
- Barva asi za mě nejhezčí Caracass Red
- Benzínový motor 6G72TT (3-litr V6 s dvěma turbínami)
- výkon 221kw (300 koní)
- Turbíny aktuálně foukají 1,1 baru
- Používám olej 10W40 značky Amsoil s vysokým obsahem zinku (šetří zdvihátka ventilů)
- Převodovka Getrag, 6st. manuál
- Stálý pohon 4x4 v poměru 45 na 55 (předek/zadek)
- Active Aero paket - podle rychlosti se naklápí zadní křídlo a přední podspoiler
- Natáčecí zadní náprava (4WS)
- Jako bačkůrky mám 18" kola Alutec na gumách Yokohama 245/40 (kola plánuju jiné), stylově se mi líbí Rota Grid
- Hmotnost vozu 1680kg - jo, je to koráb, bečka, ale rozletět se umí 😀
- Přední kotouče vrtané 320mm průměr
- ABS a protiskluz
- Zadní garnyž mezi zadními světly z ročníku 1999 (dnes už skoro nesehnatelný díl)
- Chladič a silikonové hadice Mishimoto
- Performance sání s K&N vložkou
- Sportovní volant MOMO Jet 350mm s karbonovými detaily
- Plasmové budíky v km/h (původní byly v mílích)
- Rozpěra mezi zadními tlumiči - MUST HAVE, jak je auto těžké, je to hodně znát v zatáčkách. Kastle se tolik nekroutí. V dohledné době bude i přední rozpěrná tyč.
- Co se týče komfortní výbavy: sedačka řidiče komplet v elektrice, okna v elektrice, dálkový centrál, střešní okno, multifunkční volant, digi klima, origo rádio s CD měničem a AUX konektorem - ani ho moc nepoužívám, zadní sedačky spíš pro parádu, nikdo normální se do nich nevejde 😀
V plánu je toho strašně moc, rozepisovat se o všem by bylo na obsáhlý román.. Ve zkratce, chci celé auto předělat na 99 look posledního vyráběného modelu 3000GT. Novinky budu průběžně přidávat do tohoto vlákna 🙂
Konečně jsem se dokopal taky k tomu, abych na našem fóru představil svého mazla 😀
V únoru 2020 jsem si dovezl Mitsubishi 3000GT VR4 twin turbo. Nevím proč, toužil jsem vyloženě po motoru s dvěma turby, hrozně mě to lákalo. Měl jsem v merku i Audi S4 B5, ale GT je přeci jen raritnější. U nás jich je jako šafránu a já se rád odlišuji. Vůbec nejvtipnější na celé koupi vozu je fakt, že jsem 3000GT naživo viděl poprvé až když jsme pro něj přijeli. Byla to láska na první pohled 😀
Specifikace:
- Rok výroby 1995
- Barva asi za mě nejhezčí Caracass Red
- Benzínový motor 6G72TT (3-litr V6 s dvěma turbínami)
- výkon 221kw (300 koní)
- Turbíny aktuálně foukají 1,1 baru
- Používám olej 10W40 značky Amsoil s vysokým obsahem zinku (šetří zdvihátka ventilů)
- Převodovka Getrag, 6st. manuál
- Stálý pohon 4x4 v poměru 45 na 55 (předek/zadek)
- Active Aero paket - podle rychlosti se naklápí zadní křídlo a přední podspoiler
- Natáčecí zadní náprava (4WS)
- Jako bačkůrky mám 18" kola Alutec na gumách Yokohama 245/40 (kola plánuju jiné), stylově se mi líbí Rota Grid
- Hmotnost vozu 1680kg - jo, je to koráb, bečka, ale rozletět se umí 😀
- Přední kotouče vrtané 320mm průměr
- ABS a protiskluz
- Zadní garnyž mezi zadními světly z ročníku 1999 (dnes už skoro nesehnatelný díl)
- Chladič a silikonové hadice Mishimoto
- Performance sání s K&N vložkou
- Sportovní volant MOMO Jet 350mm s karbonovými detaily
- Plasmové budíky v km/h (původní byly v mílích)
- Rozpěra mezi zadními tlumiči - MUST HAVE, jak je auto těžké, je to hodně znát v zatáčkách. Kastle se tolik nekroutí. V dohledné době bude i přední rozpěrná tyč.
- Co se týče komfortní výbavy: sedačka řidiče komplet v elektrice, okna v elektrice, dálkový centrál, střešní okno, multifunkční volant, digi klima, origo rádio s CD měničem a AUX konektorem - ani ho moc nepoužívám, zadní sedačky spíš pro parádu, nikdo normální se do nich nevejde 😀
V plánu je toho strašně moc, rozepisovat se o všem by bylo na obsáhlý román.. Ve zkratce, chci celé auto předělat na 99 look posledního vyráběného modelu 3000GT. Novinky budu průběžně přidávat do tohoto vlákna 🙂
Nahrané soubory:
Citát ze zdroje Martin Beneš dne 24. 7. 2021, 17:02Konečně nový chladič a hadice na vodu. Už to bylo potřeba 😀 Do auta šel nový, 2-stěnný, celohliníkový chladič Mishimoto, který má o 30% větší chladící výkon oproti sérii. Před montáží se samozřejmě udělal 3x komplet proplach celého chladícího systému. Je to znát neskutečně. Spolu s chladičem se dopasovával přední active aero podspoiler, dávaly se nové hadice na vodu také od Mishimoto, hromada nových vysokotlakých nerez spon atd..
Konečně nový chladič a hadice na vodu. Už to bylo potřeba 😀 Do auta šel nový, 2-stěnný, celohliníkový chladič Mishimoto, který má o 30% větší chladící výkon oproti sérii. Před montáží se samozřejmě udělal 3x komplet proplach celého chladícího systému. Je to znát neskutečně. Spolu s chladičem se dopasovával přední active aero podspoiler, dávaly se nové hadice na vodu také od Mishimoto, hromada nových vysokotlakých nerez spon atd..
Nahrané soubory:
Citát ze zdroje Martin Beneš dne 5. 3. 2022, 12:16Fotky z posledního srazu sezóny 2021 🙂
Fotky z posledního srazu sezóny 2021 🙂
Nahrané soubory:
Citát ze zdroje Martin Beneš dne 13. 4. 2022, 20:39Novinka na mém GT - zadní garnyž mezi zadními světly. Je to z modelu rok 99 (poslední ročník). Pro někoho blbina, pro mě to má velký význam. V dnešní době skoro nesehnatelné 🙂
Novinka na mém GT - zadní garnyž mezi zadními světly. Je to z modelu rok 99 (poslední ročník). Pro někoho blbina, pro mě to má velký význam. V dnešní době skoro nesehnatelné 🙂
Nahrané soubory:
Citát ze zdroje Martin Beneš dne 22. 10. 2023, 11:12Na mém Mitsubishi (maskotovi DriveZone projektu) se za tento rok událo strašně moc změn. Defakto celou sezónu strávilo sice na zvedáku, kde se na něm makalo, ale nelituji toho! ❤️ To je taky důvod, proč letos naše 3000GT nebylo nikde vidět 🥹
Co vše se na autě řešilo?
✅ Úprava sání (vylítávalo při plném plnícím tlaku turbín)
✅ Komplet nové poly silentbloky na spodku všude kam se podíváš
✅ Podvozek BC racing kvůli stabilitě a snížení
✅ Výměna elektrické teleskopické antény za novou
✅ Vše pod autem bylo na pískování a komaxitu od různých drobností až po velké díly
✅ Kastle okolo přední i zadní nápravy komplet zbavena koroze, ošetřena a zastříkána dinitrolem
✅ Šroubky, podložky, matice byly chemicky zbaveny koroze a nazinkovány případně vyměněny za nové
✅ Výměna komplet všech náplní a většiny filtrů
✅ Seřízení řízené zadní nápravy (4WS)
✅ Výměna MAF konektoru za nový
✅ Nové pakny ruční brzdyTěch úprav a oprav bylo strašně moc a určitě jsem na něco zapomněl, nicméně můžete čekat článek o našem maskotovi 3000GT VR4. Děkuji hlavně mému mechanikovi za super práci a poskytnutí prostor pro renovaci a kolegům z DriveZone týmu za psychickou podporu 😅
Na mém Mitsubishi (maskotovi DriveZone projektu) se za tento rok událo strašně moc změn. Defakto celou sezónu strávilo sice na zvedáku, kde se na něm makalo, ale nelituji toho! ❤️ To je taky důvod, proč letos naše 3000GT nebylo nikde vidět 🥹
Co vše se na autě řešilo?
✅ Úprava sání (vylítávalo při plném plnícím tlaku turbín)
✅ Komplet nové poly silentbloky na spodku všude kam se podíváš
✅ Podvozek BC racing kvůli stabilitě a snížení
✅ Výměna elektrické teleskopické antény za novou
✅ Vše pod autem bylo na pískování a komaxitu od různých drobností až po velké díly
✅ Kastle okolo přední i zadní nápravy komplet zbavena koroze, ošetřena a zastříkána dinitrolem
✅ Šroubky, podložky, matice byly chemicky zbaveny koroze a nazinkovány případně vyměněny za nové
✅ Výměna komplet všech náplní a většiny filtrů
✅ Seřízení řízené zadní nápravy (4WS)
✅ Výměna MAF konektoru za nový
✅ Nové pakny ruční brzdy
Těch úprav a oprav bylo strašně moc a určitě jsem na něco zapomněl, nicméně můžete čekat článek o našem maskotovi 3000GT VR4. Děkuji hlavně mému mechanikovi za super práci a poskytnutí prostor pro renovaci a kolegům z DriveZone týmu za psychickou podporu 😅
Nahrané soubory:
Citát ze zdroje Michal Mizmar Jirásek dne 22. 10. 2023, 11:45Krasna prace, sice jsi nic nenajezdil tento rok, ale zase to od ted bude lepsi jizda 🙂 Skoda s tim ted jezdit kdyz je to vsechno tak pekne udelany 😀
Krasna prace, sice jsi nic nenajezdil tento rok, ale zase to od ted bude lepsi jizda 🙂 Skoda s tim ted jezdit kdyz je to vsechno tak pekne udelany 😀

Citát ze zdroje Martin Beneš dne 22. 10. 2023, 11:57Citát ze zdroje Michal Mizmar Jirásek dne 22. 10. 2023, 11:45Krasna prace, sice jsi nic nenajezdil tento rok, ale zase to od ted bude lepsi jizda
Skoda s tim ted jezdit kdyz je to vsechno tak pekne udelany
No mechoš říkal, že když se s tím budu chtít pochlubit na nějakém meetu, tak to budu muset otočit na boudu 😀
Citát ze zdroje Michal Mizmar Jirásek dne 22. 10. 2023, 11:45Krasna prace, sice jsi nic nenajezdil tento rok, ale zase to od ted bude lepsi jizda
Skoda s tim ted jezdit kdyz je to vsechno tak pekne udelany
No mechoš říkal, že když se s tím budu chtít pochlubit na nějakém meetu, tak to budu muset otočit na boudu 😀
Tričko dámské
399 Kč KoupitTričko pánské
399 Kč KoupitMikina pánská
999 Kč Koupit