3.0 TDI V6 rozvody

• 3.0 TDI V6 rozvody

Založil(a) ___Majkl___ Janšta  dne 20. 5. 2025 v 21:43

Co jeden neudělá, druhého nemine. Je to tu, rozvody na mojí A6 C7 , 3.0 TDI V6 150kw se z ničeho nic začaly ozývat více než je zdrávo. Při koupi na 227t km to byla cca 1 sekunda. Ale co si budeme, auto bylo utahaný, unuděný. Já jak mám ve zvyku, udělala se výměna oleje s proplachem, dala se sada BG, a auto sem postupně protahoval. Výkon byl tyden co tyden znatelně lepší a motor klidnější.

Bohužel na 248t km najednou rozvody i 5sekund od startu. Ano, věděl jsem, ze je zle. Co se dá dělat, mam ve zvyku prodávat auto v topu a zrovna přišel čas prodeje.

0:10

20250508_132850

0:10

___Majkl___ Janšta odpověděl(a) před 3 týdny, 2 dny 1 Člen · 3 Odpověď(i)
  • 3 Odpověď(i)
  • ___Majkl___ Janšta

Člen
    20. 5. 2025 v 21:55

Rozhodnutí padlo do týdne….

Objednávka všech dílů, zajištění zvedáku na dílně u mého kamaráda, který za sebou už pár orlojů má a rozjíždí s tím svůj servis. Dohoda byla, že přiložím ruku k dílu a budeme to dělat spolu. Taky jsem nechanik ale bez zvedáku a přípravků se můžeš jít klouzat. Zároveň jsem mu ušetřil nějaký čas a sobě nějaký peníze. Jedná se o AutoservisPS Rychnov nad Kněžnou – doufám že ho tu co nevidět uvidíme.

Termín padl, plán byl za 3 dny hotovo.

1. Den motor a převodovka ven.

2. Den výměna rozvodů a s tím spojené: přetěsnění vstřikovačů, ventilových vík, všechna nová těsnění, gufero na klice, nové matky ma svody atd, vyčištění olejové vany a přetěsnění, výměna filtru a oleje v převodovce, mytí motoru.

3. Den hurá zpět.

Jop, stihlo se to vše. Pak už zabývala jen Geometrie. Rozvody se měnili komplet i s kolama, výrobce SWAG. Proč? Protože je to originál s vybroušeným logem Audi.

• ___Majkl___ Janšta

Člen
    20. 5. 2025 v 21:59

Musím říct jedno… je to pěkná práce když máš vybavení. Fakt, všude přístup, vše jde povolit. Nic neni uhnilý nebo pokurvený. Jdeš na jistotu. A že si za to někdo řekne i 80tis kč? Masakr dobře vydělaný peníze…. mojí cenu bohužel nemohu sdělit, jelikož se jedná o kamarádský počin s pomocí ode mě. Ale když budeš mít zájem o rozvody u této firmy, napiš mi zprávu, řeknu ti co a jak. A věř nebo ne, budeš více méně na půlce ceny.

• ___Majkl___ Janšta

Člen
    20. 5. 2025 v 22:00

0:11

20250511_183425

0:11

Přihlas se pro možnost odpovědi.

Domů
Blog
Události
Inzerce
Obchod