Zásady ochrany osobních údajů

Čeština‎ Čeština‎ English English Deutsch Deutsch

Zpracování osobních údajů probíhá v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně dalších zákonů a evropským nařízením GDPR, který hájí práva našich návštěvníků a zákazníků proti neoprávněnému zacházení s jejich údaji. V následujících řádcích vám přiblížíme, jakým způsobem a za jakým účelem zpracováváme vaše osobní údaje a kdo mohou být jejich zpracovatele.

Kdo je správcem vašich údajů?

Souhlasem udělujete provozovateli serveru DriveZone.cz; Martin Beneš, se sídlem Struha 869, 51754, Vamberk, aby v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů a nařízení GDPR zpracovávala jako správce osobní údaje dle podmínek níže.

Jaké údaje jako správci zpracováváme?

V rámci našich webových stránek zpracováváme údaje, které nám můžete poskytnout v rámci registrace na webu, vyplnění kontaktního formuláře nebo jiné aktivity související s vaším dobrovolným sdělením osobních údajů. Konkrétně dochází ke zpracováním následujících údajů.

Vyplnění formulářů a registrace

  • Jméno
  • E-mailová adresa
  • Adresa bydliště (při objednání předplatného nebo odemknutí článku)

Další nepřímé údaje

  • IP adresa (anonymizovaná)
  • Soubory cookies (pro účely nabízení relevantního obsahu jen pro vás a usnadnění procházení webových stránek)
  • Informace o verzi prohlížeče a operačního systému pro zajištění správného zobrazení webových stránek

Komentáře

Když návštěvníci přidají komentář na tento web, jsou shromažďovány údaje zobrazené ve formuláři pro komentář, dále IP adresa návštěvníka a řetězec user agent definující prohlížeč, což pomáhá k detekci spamu.

Službě Gravatar může být poskytnut anonymní řetězec vytvořený z vaší e-mailové adresy (nazývaný také hash), díky kterému lze určit jestli tuto službu používáte. Zásady ochrany osobních údajů služby Gravatar jsou k dispozici zde: https://automattic.com/privacy/. Po schválení vašeho komentáře je váš profilový obrázek viditelný pro veřejnost v kontextu vašeho komentáře.

Média

Pokud nahráváte obrázky na tento web, měli byste se vyhnout nahrávání obrázků s vloženými údaji o poloze (EXIF GPS). Návštěvníci webu mohou stáhnout a zobrazit libovolné data o poloze z obrázků na webu.

Cookies

Pokud na naše stránky přidáte komentář, můžete povolit uložení jména, e-mailové adresy a webové stránky do cookies. Tímto způsobem se snažíme zvýšit váš komfort, když budete psát nový komentář už pak nebudete muset tyto údaje znovu vyplňovat. Tyto soubory cookies budou mít životnost jeden rok.

Pokud navštívíte naši přihlašovací stránku, nastavíme dočasné cookies pro ověření, zda váš prohlížeč přijímá soubory cookies. Tento soubor cookies neobsahuje žádná osobní data a při zavření prohlížeče se zruší.

Při přihlašování vám nastavíme také několik souborů cookies pro uložení vašich přihlašovacích údajů a pro nastavení zobrazení obrazovky. Přihlašovací soubory cookies mají životnost dva dny a cookies pro nastavení zobrazení mají životnost jeden rok. Pokud potvrdíte možnost „Zapamatovat si mě“, vaše přihlášení bude trvat dva týdny. Pokud se ze svého účtu odhlásíte, přihlašovací cookies budou odstraněny.

Pokud upravujete nebo publikujete článek, bude ve vašem prohlížeči uložen další cookie. Tento cookie neobsahuje žádná osobní data a jednoduše označuje ID příspěvku, který jste právě upravili. Jeho platnost vyprší po 1 dni.

Více o zásadách cookies si můžete přečíst zde: https://drivezone.cz/zasady-cookies-eu/.

Vložený obsah z dalších webů

Příspěvky na těchto stránkách mohou obsahovat vložený obsah (například videa, obrázky, články atd.). Vložený obsah z jiných webových stránek se chová stejným způsobem, jako kdyby návštěvník navštívil jiný web.

Tyto webové stránky mohou shromažďovat data o vás, používat soubory cookies, vkládat další sledování od třetích stran a sledovat vaši interakci s tímto vloženým obsahem, včetně sledování interakce s vloženým obsahem, pokud máte účet a jste přihlášeni na danou webovou stránku.

Propojení se sociální účty

Pro usnadnění a zvýšení komfortu pro přihlašování a registraci využíváme možnosti propojení/vytvoření účtu se sociálními sítěmi. Obě interakce tak probíhají jedním kliknutím, kde také musíte potvrdit, že váš účet chcete propojit s naší sociální API službou. Z vašeho sociálního účtu je použit pro tyto účely pouze e-mail a jméno. Propojení uživatelského účtu na našem webu s vaším profilem na sociální síti lze kdykoliv zrušit v nastavení účtu v sekci „Sociální sítě“.

Inzerce

Při přidávání inzerátu do Inzerce je nutné pro možnost kontaktování inzerenta uvést jméno, příjmení, kraj, PSČ, telefon a e-mail. Telefon je možné zobrazit pouze kliknutím na částečně zobrazené telefonní číslo. E-mail slouží pouze pro zasílání zpráv z kontaktního formuláře a není veřejně v inzerátu uveden.

Odběr novinek (NewsLetter)

V případě, že si přihlásíte odběr našeho NewsLetteru, souhlasíte se zasíláním e-mailů týkajících se nových příspěvků nebo aktivit na našem webu. Odběr novinek lze kdykoliv zrušit přímo z obdrženého e-mailu. Rozesílání novinek přihlášeným odběratelům pro nás zprostředkovává služba MailChimp. Zásady ochrany osobních údajů služby MailChimp jsou k dispozici zde: https://www.intuit.com/privacy/statement/.

Push notifikace

Pro zasílání on-line notifikací využíváme služby OneSignal. Odběr těchto upozornění je zcela dobrovolný a slouží pouze pro vaši lepší informovanost ohledně dění na našem webu. Náš Kalendář událostí disponuje notifikační funkcí pro nově přidané srazy, protože našim cílem je maximálně informovat naše čtenáře a uživatele našeho webu co se týče nadcházejících událostí. Zásady ochrany osobních údajů služby OneSignal jsou k dispozici zde: https://onesignal.com/privacy. Odběr notifikací lze kdykoliv zrušit v nastavení vašeho prohlížeče.

Za jakým účelem zmíněné údaje spravujeme a jak dlouho?

Vaše osobní údaje shromažďujeme za účelem možnosti využívat naše služby a informovat vás o novinkách. Přečtete si více, za jakým účelem spravujeme jednotlivé údaje podle místa jejich vyplnění.

Vyplnění kontaktního formuláře – Osobní údaje obsažené ve formuláři spravujeme pouze za účelem odpovědi nebo vyřízení vašeho dotazu či poptávky. Vaše osobní údaje nebudou dále zpracovávány ani předávány třetí straně.

Registrace uživatelského účtu – Osobní údaje obsažené v registračním formuláři spravujeme pouze za účelem vedení uživatelského účtu nebo vyřízení vašeho dotazu. Vaše osobní údaje nebudou dále zpracovávány ani předávány třetí straně.

Kdy není potřeba dávat souhlas se zpracováním osobních údajů?

Osobní údaje můžeme zpracovávat i bez vašeho souhlasu pouze za účely:

  • Plnění smlouvy jejímž předmětem je poskytnutí námi nabízených služeb nebo produktu, o kterou byl aktivně projevený ze strany zákazníka zájem.
  • Plnění právních povinností, které pro nás vyplývají z obecně závazných právních předpisů.
  • Zpracování v rámci oprávněného zájmů (např. k přímému marketingu, zajištění bezpečnosti a ochrany života).

Jak jsou mé údaje chráněné?

Veškeré osobní údaje, které zpracováváme, se snažíme v maximální míře zabezpečit proti jejich úniku nebo odcizení. Z tohoto důvodu omezujeme jejich manipulaci, kopírování, přenášení nebo přístup k nim jen pro nezbytně nutný účely, ke kterým jste nám udělili souhlas nebo tento účel definuje zákon.

Dále naše webové stránky disponují HTTPS protokolem (platným SSL certifikátem) pro šifrované spojení mezi webem a uživatelem, díky čemuž se minimalizuje možnost jejich odcizení během přenosu dat (odesílání v rámci formulářů apod.)

Webové stránky jsou umístěné na bezpečných serverech společnosti THINline s.r.o., IČO: 26747359, Jeseniova 1196/52, 130 00 Praha 3 – Žižkov, zapsané v obchodním rejstříku u Městského soudu v Praze, Oddíl C, Vložka 91182

Jaká jsou moje práva v souvislosti s ochranou osobních údajů?

  • Požadovat po nás informaci, jaké Vaše osobní údaje zpracováváme.
  • Požadovat po nás vysvětlení ohledně zpracování osobních údajů.
  • Vyžádat si u nás přístup k těmto údajům a tyto nechat aktualizovat nebo opravit.
  • Požadovat po nás výmaz těchto osobních údajů.
  • Požadovat přenesení údajů.
  • Právo být informován o porušení zabezpečení osobních údajů v určitých případech.

Můžete kdykoliv podat stížnost týkající se zpracování vašich osobních údajů nebo neplnění povinností správce plynoucích z GDPR k dozorovému úřadu. Dozorovým úřadem je v ČR Úřad pro ochranu osobních údajů, se sídlem Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7, www.uoou.cz.

Plánuješ koupi ojetiny? Nekupuj zajíce v pytli! Prověř si její minulost přes CarVertical! CarVertical - Prověření vozu dle VIN nebo RZ
Back to top button