-
Majklovo Volvo C70 2.3t
Toto je moje aktuální a několikaletá víkendovka, sleeper se znakem Volvo.
Je to Volvo C70 T5 , 2.3 Turbo , 5 válců 20V, 176kw, rok výroby 2000, 5q Manuál M56.
Jedná se o raritní barvu Turquoise pearl metalic 722, která dělá toto auto cenným.
Původ je Česká republika, jako předváděcí vůz Volvo cars.
Co jsem mu dopřál navíc od seriové koupě?
Motor:
- Velké vstřiky Volvo S60R Bosch Ev6 440cc
- Palivová pumpa Walbro 255
- Otevřené sání se stíněním BSR
- Zakázkový Plnoprůchozí 3″ výfuk s koncovým tlumičem TurboWorks
- 3″ nerezový downpipe
- Svody volvo S60R
- Tepelná izolační podložka pod sání IPD USA
- Short shift IPD USA
- Velké turbo z V70R ,,Mitsubishi TD-04hl- 19T“
- RIP kit (reverse intake pipe) od DO88 sweden – otočený styl proudění vzduchu od turba k cooleru, kratší cesta, větší průměr
- DO88 big cooler – k tomu neni co,prostě plachta jak kráva 😅
- Úprava softwaru na míru ARD tuning USA (komunikaci zřídila firma D5T5.com) , naladění na 100-octan , tlak turba z 0.8bar na 1.43 a 331hp a 480NM + pop&bangs
Brzdy:
Předek kotouče kriogenicky ošetřené Zimmermann Sport coat Z a desky Ferodo Racing DS2500. Než jsem přišel na to,že racing desky jsou základ,stálo mě to hodně trápení a vyhazování peněz za bremba,zimmer,ate apod… tyhle Feroda jsou úplně jiný svět.
Zadek je ve stejné kombinaci jen s dvoupistkovým třmenem.
Dál se to neobešlo bez brzdových pancířek od výrobce HEL v modre barvě.
Kapalina Millers Oils Performance 5.1
Podvozek:
Dříve jen pružiny ST suspension v postprodukci KW -30mm, tlumiče připlatkove nejtvrdší Volvo C70.
Aktuálně ale už rok jezdím na komplet stavitelném podvozku od BC Racing.
Mohu se volit na všech tlumičích tuhost, propruž, výšku, vpředu odklon… všechno uložení je unibal.
Rozpěrná tyč Volvo R Sweden
Interiér:
Černá Polokůže spolu s Alcantarou, plně v elektrice
Přídavné budíky ProSport profi na tlak turba,teplotu oleje,tlak oleje
Připlatková originální hudba DynAudio 10 repro + originální Dolby pro logic – navíc procesor a 2x středové repro do palubní desky. V zadním platu jsou 2 woofery po repasu 😎
Exteriér:
Dříve Alu Kola BBS eudora R18 s pneumatikami Continental ContiSport + Michelin pilot sport 4…
Ale ten neagresovní styl mě už po letech trochu omrzel, takže jsem experimentoval a nasadil Japan Racing JR18
Předek je 8.5j 225/40 R18 a zadek 9.5j 235/40 R18 se semislickami Yokohama Advan
Raritní skleněná čirá optika Volvo předek + facelift zadek. Hodnota optiky okolo 25k komplet, dnes už rarita.
Lízátko pod nárazníkem
Masivní maska z Volvo xc70/v70R
Přihlas se pro možnost odpovědi.