-
BenYho Mitsubishi 3000GT VR4
V únoru 2020 jsem si dovezl Mitsubishi 3000GT VR4 twin turbo. Nevím proč, toužil jsem vyloženě po motoru s dvěma turby, hrozně mě to lákalo. Měl jsem v merku i Audi S4 B5, ale GT je přeci jen raritnější. U nás jich je jako šafránu a já se rád odlišuji. Vůbec nejvtipnější na celé koupi vozu je fakt, že jsem 3000GT naživo viděl poprvé až když jsme pro něj přijeli. Byla to láska na první pohled
Specifikace:
- Rok výroby 1995
- Barva asi za mě nejhezčí Caracass Red
- Benzínový motor 6G72TT (3-litr V6 s dvěma turbínami)
- výkon 221kw (300 koní)
- Turbíny aktuálně foukají 1,1 baru
- Používám olej 10W40 značky Amsoil s vysokým obsahem zinku (šetří zdvihátka ventilů)
- Převodovka Getrag, 6st. manuál
- Stálý pohon 4×4 v poměru 45 na 55 (předek/zadek)
- Active Aero paket – podle rychlosti se naklápí zadní křídlo a přední podspoiler
- Natáčecí zadní náprava (4WS)
- Jako bačkůrky mám 18″ kola Alutec na gumách Yokohama 245/40 (kola plánuju jiné), stylově se mi líbí Rota Grid
- Hmotnost vozu 1680kg – jo, je to koráb, bečka, ale rozletět se umí
- Přední kotouče vrtané 320mm průměr
- ABS a protiskluz
- Zadní garnyž mezi zadními světly z ročníku 1999 (dnes už skoro nesehnatelný díl)
- Chladič a silikonové hadice Mishimoto
- Performance sání s K&N vložkou
- Sportovní volant MOMO Jet 350mm s karbonovými detaily
- Plasmové budíky v km/h (původní byly v mílích)
- Rozpěra mezi zadními tlumiči – MUST HAVE, jak je auto těžké, je to hodně znát v zatáčkách. Kastle se tolik nekroutí. V dohledné době bude i přední rozpěrná tyč.
- Co se týče komfortní výbavy: sedačka řidiče komplet v elektrice, okna v elektrice, dálkový centrál, střešní okno, multifunkční volant, digi klima, origo rádio s CD měničem a AUX konektorem – ani ho moc nepoužívám, zadní sedačky spíš pro parádu, nikdo normální se do nich nevejde
V plánu je toho strašně moc, rozepisovat se o všem by bylo na obsáhlý román.. Ve zkratce, chci celé auto předělat na 99 look posledního vyráběného modelu 3000GT. Novinky budu průběžně přidávat do tohoto vlákna.
Přihlas se pro možnost odpovědi.